Vijesti

Otkazan je nastavak Immortals Fenyx Risinga

AŽURIRANJE: Ubisoft je portalu VGC potvrdio glasinu, nastavak Immortals Feny Risinga je otkazan. “Kao dio naše globalne strategije, preusmjeravamo i preraspoređujemo kreativne timove i resurse unutar studija u Quebecu na druge nenajavljene projekte. Ekspertiza i tehnologije koje je razvio ovaj studio poslužit će kao akcelerator za razvoj ključnih projekata”, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubisoft Quebec će nastaviti razvijati Assassin’s Creed Red projekt smješten u feudalni Japan te još jedan drugi, još nenajavljen naslov.

ORIGINALNA VIJEST: Immortals Fenyx Rising prije 3 godine ugodno je iznenadio kombinacijom Ubisoftovske open world formule i gameplaya po uzoru na Zeldu. Prošle godine Jeff Grubb prilično detaljno se osvrnuo na navodni razvoj nastavka, a sada isto tako, navodno, stižu vijesti o otkazivanju.

Kako javlja pouzdani VGC, nastavak je bio u ranom razvoju, međutim, ovog mjeseca je otkazan. Vodstvo Ubisofta nije vidjelo budućnost u IP-u te je izazov postavljanje istog na noge očito bio prevelik. To VGC ne piše, a sasvim je logično s obzirom na najavu inflacije Assassin’s Creed naslova – Ubisoftov studio u Quebecu sada će se vjerojatno potpuno prebaciti na razvoj nekog naslova tog serijala. Odyssey je bio jako dobra igra, a netko mora razviti čak 11 najavljenih novih AC igara.

Umjesto u grčkoj mitologiji, novi Immortals planirao se negdje na Havajima. Okosnica igre bila bi polinezijska kultura, a otkaz vjerojatno znači konačan kraj za IP. Ubisoft tako nastavlja otkazivati projekte i fokus prebacuje na već uspješne i etablirane IP-eve. Ulaganje u nove IP-eve nije se pokazao dobrim za francuskog izdavača, dvije godine bez Assassin’s Creeda dovelo ga je do svojevrsnog ruba, pa u narednim godinama očekujte još Animusa, još tropskih diktatora te ulaganja u velike brandove poput Star Warsa i Avatara.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano