Vijesti

Prodaja EA Sports FC-a u padu u odnosu na FIFA-u

Gotovo je. FIFA i Electronic Arts su se i službeno razišli izlaskom nogometne simulacije EA Sports FC-a. Istog dana EA je uklonio sve stare FIFA igre s digitalnih trgovina, a narednih dana i tjedana će se na veliko secirati i analizirati kome je ova rastava više naštetila, a kome je pomogla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, znakovito je, na udarnom tržištu u Ujedinjenom kraljevstvu EA FC nije imao najbolje lansiranje ove godine, što je FIFA dosad redovito uspjevala. Zelda: Tears of the Kingdom prodala je više fizičkih kopija. I to je u redu, Zelda je ionako generacijski naslov koji je, eto, izašao baš ove godine, međutim, više ukazuje jedan drugi podatak.

Naime, EA FC 24 bilježi 30% manju prodaju fizičkih kopija u odnosu na FIFA-u 23 prošle godine. Svjesni smo trenda opadanja prodaje fizičkih izdanja igara, ali ovaj postotak puno je veći od standardnog godišnjeg opadanja fizikalije.

Ne znamo hoće li gubitak FIFA imena utjecati i na prodaju na domaćem tržištu, premda smo dojma kako i u Hrvatskoj vlada manji interes nego prethodnih godina. Možda zbog toga što se ni ove godine EA nije potrudio napraviti lica igrača Dinama i Hajduka.

Igra

Povezano