Vijesti

Project Athia je nova velika stvar za Square Enix

Barem vizualno Project Athia imao je jedno od najimpresivnijih predstavljanja na PlayStation 5 prezentaciji. Izgleda toliko dobro da je mnogi uspoređuju s Deep Downom – igrom koja nikada nije izašla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No idemo biti optimistični. Prvo, na Project Athia ne radi Capcom, već Square Enix. Ok, ni to nije prevelika garancija jer imaju i oni svoje mušice, međutim, ako je vjerovati Imran Khanu, nekadašnjem uredniku utjecajnog Game Informera, Square ozbiljno računa na ovu igru.

Khan se o Project Athia igri raspričao na Kinda Funny podkastu da je osobni projekt šefa SE Yosuke Matsuda. Matsudo i čitava kompanija općenito jako puno očekuju od Athie, smatraju da se radi o igri koja je “iduća velika stvar” za kompaniju. Dakle, ima tretman poput Final Fantasy, Dragon Quest, Tomb Raider ili Just Cause serijala.

Dokaz toj tezi je i suradnja sa Sonyjem s kojim je dogovorena konzolaška ekskluzivnost za PS5, a koji jako ulaže u marketing igre. Kako tvrdi Khan, Project Athia je već poduže vrijeme u razvoju, toliko dugo da su insajderi kroz dobivene informacije zaključili kako se radi o Final Fantasy XVI.

Prava istina je ta da je i FF XVI u ozbiljnom razvoju, ali u drugom studiju. Jedna i druga igra imaju praktički jednaki tretman unutar SE-a što govori sve. Jedva čekamo nove informacije.

Povezano