Vijesti

Pomalo mlak početak jučerašnjeg PS5 eventa je uzdrmao trailer za Final Fantasy XVI

Kako svi mi koji smo odigrali Final Fantasy 7 Remake prvu epizodu nestrpljivo čekamo drugu epizodu, nekako se činilo logičnim jučer dočekati neki teaser, naznaku, bilo što… Ali ipak ne!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Square Enix na krilima svoje Creative Business Unit III divizije (predvođeni Naoki Yoshidom i zaduženi za MMORPG Final Fantasyje kao što su FFXI i FFXIV te Dragon Quest Builders) je odlučio pokazati trailer za novi Final Fantasy XVI. Sudeći prema viđenom, u samom startu se čini kako možemo reći “sayonara” estetici i pseudofuturizmu FF XV-ice te kako će novi nastavak imati pomalo mračan ton ubačen u medieval setting. Uostalom, najbolje je vidjeti vlastitim očima u videu ispod:

Glavni duo zadužen za vođenje projekta su već gorespomenuti Naoki Yoshida kao producent i Hiroshi Takai kao direktor serijala. S obzirom da su radili na MMORPG 14-ici i kroz A Realm Reborn postigli priličan uspjeh, bit će zanimljivo vidjeti kako će seo kušati u 16-ici za koju očekujemo da bude single player iskustvo, zar ne?

Može se primjetiti unutar videa kako će borba i dalje biti akcija, ali se ne može reći hoće li biti neka izvedenica sustava borbe iz Remakea 7-ice koja prilično dobro funkcionira (za razliku od sirovih temelja 15-ice na kojima je dotična i nastala). Ipak, to je bilo dovoljno da krenu padati usporedbe sa Devil My Cry V borbom čemu u prilog ide činjenica da je Ryota Suzuki zadužen za nadgledanje borbe. Naime, on stoji iza igara kao što su Dragon’s Dogma i DMC V.

Još dodatno što možemo iz trailera saznati je to da ćemo biti u ulozi tjelohranitelja princa po imenu Joshua, kao i poznate summone kao Shivu i Ifrita. U gotovo svim borbama se može vidjeti kako Joshua tamani protivnike (kao Malbora) isključivo sam samcat. Znači li to da ćemo većinu vremena igrati jednim likom? Tko zna. Ostaje za vidjeti. Kristali su opet in!

Unatoč tome što se na footnoteu videa u jednom trenutku može vidjeti oznaka “*also avaible on PC”, glasnogovornici Square Enixa demantiraju taj natpis govoreći kako je Square Enix najavio Final Fantasy XVI isključivo za PlayStation 5. Kada igra izlazi? Ne zna se, ali sljedeće veliko otkrivenje informacija o igri nas čeka tek 2021. godine, prema riječima Yoshide. Nego… Kad će nova epizoda FF7 Remakea?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano