Vijesti

Prve impresije za Avatar: Frontiers of Pandora ukazuju na pogođenu atmosferu iz filmova i Far Cry petlju igranja

Uoči izlaska u prosincu, mediji su dobili priliku zaigrati Avatar: Frontiers of Pandora, naslov Massive Entertaintment studija na temelju popularne filmske licence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kako smo stekli dojam gledajući ranije prikaze igre, svi od reda navode sličnosti s Far Cry serijalom. Srećom, slaže se većina, Avatar igra to radi uz neke svoje specifičnosti što održava tu istu formulu svježom.

Ubisoft je, čini se, pogodio atmosferu iz filmova s naglašenim bojama i gustim džunglama. Flora reagira na igrače, savija se i ljulja, a dojmu kako se čitavo okruženje osjeća “živim” pridonose i životinje specifične za mjesec Pandoru. Pritom je i kretanje dobro izvedeno, slažu se mnogi, na način da vjerno preslikava agilnost i brzinu iz filmova. Jako nas intrigrira i Ikran, predator zmajolikog izgleda koji će poslužiti kao mount na čijim leđima parate nebo.

Ako volite Far Cry, ovo je igra za vas

I dok se atmosfera u najvećoj mjeri čini pogođenom iz filmova, gameplay petlja, kažu, svodi se na Far Cry formulu. Imate craftanje, centralne lokacije s kojih se granaju misije, baze za osvajanje, borbu baziranu na luku i strijeli te slične stealth mehanike. Navode se zabavne misije s potencijalom da postanu repetitivne kao u Far Cry igrama, pa ako ste tip igrača kojem ta formula leži, imate se čemu veseliti.

Još jedna stvar koju neki pronalaze izazovnom je snalaženje u otvorenom svijetu. Umjesto kompasa i klasičnih pokazivača smjera, Avatar se oslanja na Na’vi osjetila koja u stilu Witcher igara ukazuju na interesne točke i smjer u kojem biste možda trebali krenuti. Jednom kada se približite odredištu, osjetila nestaju i prepušteni ste vlastitim očima i vlastitom zapažanju. Radi se o interesantnom pristupu za koje je potrebno privikavanje te je upitnokako će ga prihvatiti igrači.

Ispod prilažemo gameplay prikaz Jack Fragsa, a Avatar Frontiers of Pandora igramo od 7. 12. ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano