Vijesti

Prvi dojmovi za Assassin’s Creed Mirage uglavnom pozitivni: “Grad je poput živog bića”

Uoči izlaska početkom listopada, veliki svjetski mediji dobili su priliku zaigrati Assassin’s Creed Mirage. Dopušteno im je snimati 20 minuta gameplaya s početka igre, a dojmovi su većinom pozitivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim u akcijskom pristupu, u svim pregledima možete vidjeti povratak korjenima u još jednom obliku. Naime, umjesto točnih pozicija i označene mete, igrači će ponekad morati glumiti detektive. Odnosno, osluškivati i pratiti tragove. A potom su tu, u duhu starog Assassin’s Creeda, puno trčanja po krovovima, šuljanje, gadgeti i akcijska borba.

IGN u svojem pregledu hvali Bagdad za kojeg navodi da je poput živog bića i ponovno opet reagira na igrača. Civili se dive vratolomijama, cinkeri cinkaju, beskućnici skrivaju u zamjenu za pokoji novčić, a čuvari su priča za sebe i međusobno komuniciraju, pa je bijeg od istih ponovno izazov za sebe.

Barem u početku igre, dok pratite mladog Basima u njegovim lopovskim danima, arapskog wanna-be Robin Hooda, novinari hvale gameplay mehanike sitnog džeparenja. Ono je zabavno, osobito ako odradite traljavi posao, kada igre kreira pamtljive trenutke u kontekstu reakcije građana i čuvara od kojih se potom valja sakriti.

Assassin’s Creed Mirage izlazi 5. 10. za PC, PS4/5 i XONE/S/X, a početkom iduće godine i na iPhone 15 Pro.

Igra

Povezano