Vijesti

PS5 ekskluziva studija sastavljenog od veterana Call of Dutyja navodno je upala u probleme

Deviation Games studio prije 4 godine osnovali su veterani iz Treyarcha, Activisionovog studija posvećenog izradi Call of Duty naslova, što je Sony popratio velikom novčanom injekcijom u zamjenu za ekskluzivna prava na njihovu prvu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi studio u međuvremenu je narastao na preko 100 zaposlenih, a o koliko ozbiljnom projektu se radi ukazuje i budžet od 50 milijuna dolara kojeg je otkrio nekadašnji operativni direktor Shaun Edwardes na Linkedinu. Međutim, pretpostavlja se da je još uvijek neotkriveni projekt zapao u probleme.

Deviation je još prošle godine napustio suosnivač studija, a kako je primijetio jedan korisnik Resetera foruma, studio je zahvatio val otpuštanja. Na Linkedinu se oglasilo najmanje troje developera, a objave su formulirane na način kao da ih ima puno više.

Nakon svega, pojavila se bojazan da je projekt ukinut, a s obzirom na izvor financiranja, logično je zaključiti kako ga je ukinuo upravo Sony. Twitter korisnik Timu2222 tvrdi kako je potvrdu o otkazivanju dobio direktno od jednog otpuštenog developera, a koji kao razlog navodi navodno rezanje troškova.

Zasad se ni Sony ni Deviation Games još uvijek nisu službeno oglasili. Ono što je sigurno, Deviation Games još uvijek djeluje, doduše, ne znamo s kolikim kapacitetom. A ako je PS5 projekt još uvijek “živ”, sigurno je pretpostaviti kako se radi o pucačini iz prvog lica poput Call of Dutyja.

Povezano