PS5 je dobio licencirani SSD od 4TB. Skuplji je od čitave konzole

Još od samog launcha sa tek 600-ak slobodnih gigabajta na diskovima PS5 konzola, ukazala se potreba za proširenjem memorije. Dvije i pol godine poslije postoji popriličan izbor kompatibilnih SSD-ova širokog raspona memorije, međutim, Western Digital sada je napravio korak više.

Predstavio je licenciranu WD_BLACK NVMe SN850P SSD memoriju za PS5 od čak 4 terabajta preporučene prodajne cijene od 550 dolara, što je skuplje od čitave konzole. Ovaj SSD brži je od standardnog u PS5, s brzinama zapisivanja i čitanja do 7000 MB/s, za razliku od oko 5500MB/s na koliko je dekaliran PS5 disk.

Postavlja se nekoliko pitanja. Treba li vam tolika količina memorije, treba li vam brži disk od deklariranog te… može li jeftinije? Količina memorije ovisi o svakom ponaosob, a brzina memorije ionako je limitirana standardnom PS5 memorijom.

Usporedimo i druge Western Black licencirane memorije za PS5. Isti disk SN850P s 1TB memorije prodaje se za 150 dolara, a izvedba s 2TB za 230 dolara. Ako baš želite najbolju moguću memoriju u svojoj konzoli, te da pritom preferirate plug’n’play rješenje bez brige o hladnjacima i temperaturama, optimalan izbor nam se čini 2TB po cijeni od 115 dolara po terabajtu.