Vijesti

PS5 je prekinuo dominaciju Nintendo Switcha

Kako prenosi Gamesindustry.biz, Nintendo Switch tek je treći put u posljednja 24 mjeseca izgubio lidersku poziciju u prodaji gaming konzola u Velikoj Britaniji. Dominaciju je prekinuo PlayStation 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima na koje se pozivaju, u studenomeje zaključno s 28. 11. u Velikoj Britaniji prodano ukupno 900 tisuća gaming konzola, a za PS5 bio je dovoljan taj jedan dan prodaje 19. 11. (lansiranje konzole) da se prometne u sami vrh.

Iako nemamo konkretne podatke po konzolama, prodaja Switcha porasla je za 96% u odnosu na listopad te čak 63% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Možemo reći kako je Nintendo imao uspješan Black Friday unatoč gubitku prve pozicije.

Najprodavanija nova igra u studenome bio je Call of Duty: Black Ops Cold War. Prate ga Assassin’s Creed Valhalla i FIFA 21, a Spider-Man: Miles Morales nalazi se tek na četvrtoj poziciji prodaje. Istovremeno, Sony je dominirao prodajom dodataka poput DualSense kontrolera, Pulse 3D headseta i ostale opreme.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano