Vijesti

PS5 je prošao granicu od 20 milijuna, a Sony obećaje bolja vremena

U prvih 18 mjeseci prodano je 20 milijuna PlayStation 5 konzola, otkriveno je portalu GamesIndustry.biz. Prekretnica je to koju bi PS5 dostigao znatno ranije da nije globalne nestašice komponenti, ali Sony planira porast produktivnosti do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za one obožavatelje koji se još nisu dočepali PS5, znajte da ove godine planiramo značajno povećanje proizvodnje te neumorno radimo na tome da konzole budu dostupne svima koji je žele”, poručila je Sonyjeva šefica Globalne prodaje i poslovnih operacija Veronica Rogers.

Nije samo nestašica kriva za manjak hardvera na policama. Unatoč globalnim poteškoćama, PS5 se prodaje i isporučuje bolje od PS4, međutim, i potražnja je neusporediva. Naime, PS5 se prodaje 160 puta brže nego nekoć PS4. Dok se pošiljka od 80 tisuća PS5 proda u otprilike 82 minute, PS4 je u istom periodu prodaje istu količinu prodao tek u 9 dana.

Sony je dosad planirao isporučiti nekoliko milijuna konzola više, što je zaostatak koji se planira nadoknaditi narednih mjeseci. U fiskalnoj godini pred nama planira se isporučiti blizu 60% više konzola, što bi PS5 ostavilo na putu prema najprodavanijoj Sonyjevoj konzoli ikad.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano