Vijesti

PS5 je stigao u Kinu, a svi znamo što to znači

Tek prije nekoliko godina Kina je ukinula 10-godišnju zabranu prodaje gaming konzola. Međutim, proizvođači i dalje trebaju raditi drastične ustupke nebi li dobili dopuštenje tamošnjih vlasti za puštanje u prodaju. Sony je to s PS5 napravio relativno brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko brzo da je postao prva konzola nove generacije dostupna u Kini. Microsoft bi svoje Xbox Series konzole mogao lansirati već idući mjesec, a svima je jasno što potezi oba rivala znače za gaming industriju.

Dugoročno za njih znači samo dobre stvari jer radi se o golemom tržištu još uvijek najmnogoljudnije zemlje na svijetu. Iako daleko od vrijednosti gaming industrije u SAD-u teške skoro 160 milijardi dolara, Kina je sa svojih 11,1 milijardi dolara prometa u 2020. jedno od najvećih tržišta na svijetu.

A kratkoročno? Otvaranje prema Kini znači nove nestašice. Stižu vijesti kako prodaja ide fantastično, odnosno Kinezi kupuju sve dostupne zalihe isto kao i gameri u ostatku svijeta.

Slično kao što je to napravio i na ostalim velikim tržištima, Sony je povodom izlaska PS5 u Kini obojao Šangaj u plavu boju te je zakupio sve najveće oglasne ekrane u gradu. Fantastične prizore pogledajte ispod.

Inače, Sony je ranije prošlog tjedna u razgovoru s analitičarima izrazio bojazan kako bi se globalna nestašica mogla prodižiti i na iduću godinu. Kako kažu, pokušavaju pronaći nove načine za dodatnu proizvodnju, ali golema potražnja i povijesna nestašica poluvodiča dopuštaju tek ovoliko koliko dopuštaju.

Do onda znamo čega neće nedostajati. Neće nedostajati kontrolera. Njih uvijek ima za kupiti, a idući tjedan stižu prve tematske verzije DualSensea. Cosmic Red i Midnight Black zadovoljit će većinu igrača željnih personalizacije kontrolera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano