Vijesti

PS5 ruši sve rekorde i u Velikoj Britaniji, nitko nije brže prodao milijun komada

Tri tjedna prije nego što je to svojevremeno napravio s PlayStationom 4, Sony je uspio prodati preko milijun PS5 konzola u Ujedinjenom Kraljevstvu. Rekordni jubilej je ostvaren negdje početkom kolovoza, javlja Gamesindustry.biz.

Da pojednostavnimo priču, kao i svugdje u svijetu tako se PS5 i u UK prodaje u onoliko primjeraka koliko ih se isporuči u trgovine. Još u srpnju PS5 je zaostajao za PS4, a onda je početkom kolovoza Sony ubacio u višu brzinu, pa isporučio znatno više primjeraka nego što je uobičajeno.

8 godina stara igra je najprodavanija

Koliko prodaja PS5 oslikava stanje gaming industrije, toliko ga oslikava i prodaja igara. Najprodavanija igra na Otoku u 8. mjesecu bila je 8 godina stari GTA 5, a prate ga Director’s Cut reizdanje Ghost of Tsushime te FIFA 21 koja na trećem mjestu obilježava svoj zenit.

Kako u Ujedinjenom Kraljevstvu tako i u ostatku svijeta PS5 se prodaje rekordnom brzinom. Krajem srpnja već je dosegnuta brojka od 10 milijuna, a do danas je ona sigurno još koji milijun veća. U iščekivanju novih prodajnih rezultata srdačno vas pozdravljamo.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close