Vijesti

PS5 se približio 50 milijuna prodanih primjeraka

Osim što je ažurirao brojke prodaje za Marvel’s Spider-Man 2, najprodavaniju PlayStation ekskluzivu dosad, Sony je u financijskom izvještaju otkrio i brojke isporuke PlayStation 5 konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno s posljednjim danom rujna, Sony je isporučio ukupno 46,6 milijuna PS5. Gledano kvartalno, isporučeno je 4,9 milijuna konzola, za 1,6 milijuna više nego u istom kvartalu prethodne godine.

U istom periodu, od početka srpnja do kraja rujna, prodano je 67,6 milijuna kopija PlayStation igara, što je također više nego u istom kvartalu prethodne godine – 5,1 milijun više. Istovremeno, osobito zbog izostanka veće PS5 ekskluzive u tom periodu, prodano je 1,9 milijuna first-party naslova manje. 67% od svih ukupno prodanih igara otpada na digitalne kopije.

Sony se nada isporučiti preko 25 milijuna konzola u aktualnoj fiskalnoj godini koja završava posljednjeg dana ožujka 2024. Pri tome se nada porastu prodaje zbog lansiranja PS5 Slim koji polako puni police američkih trgovina, a negdje u prosincu trebao bi i u Europi.

Povezano