Vijesti

Razvoj GTA 6 navodno je zapao u ozbiljne probleme odlaskom Dana Housera

Kada je početkom prošle godine Rockstar napustio njegov suosnivač i glavni čovjek na svim njegovim GTA i RDR igrama Dan Houser, pisali smo da će to ozbiljno utjecati na čitavi studio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada vas napusti čovjek koji je preko 20 godina vukao sva uzda, odlazak je teško nadomjestiti, a izgleda kako bi to mogao biti razlog navodnih ozbiljnih poteškoća u razvoju GTA o kojima se raspričao Chris s francuskog Rockstar Maga.

Chrisa danas prenose svi veći mediji, a ako mu je za vjerovati, početkom prošle godine kada ih je napustio Houser, Rockstar je razvoj GTA 6 započeo ispočetka. Još 2019. Rockstar je navodno previše puta izmjenjivao priču, gameplay elemente i druge bitne stavke, toliko da je čitavi projekt vapio za restartom.

Možda je upravo sav taj kaos razlog naprasnog napuštanja kompanije. Ni Rockstar ni Dan Houser nikada nisu razjasnili okolnosti odlaska, šuškalo se kako je do njega uslijedilo nakon nesuglasica s matičnim Take-Two, da bi u ljeto prošle godine Houser naposlijetku pokrenuo vlastitu kompaniju.

“GTA 6 je najkaotičniji projekt na kojem je Rockstar ikada radio, gori čak i od originalnog Red Dead Redemptiona i GTA IV”, navodi Chris.

Koliko pouzdan je Rockstar Mag?

Originalno, Rockstar je planirao najavu GTA 6 još prošle godine, ali čini se kako od toga u skorije vrijeme neće biti ništa. Kako bilo, i Chirs navodi, poput nekih drugih izvora, da će se radnja GTA 6 izvoditi u dva različita vremenska razdoblja. Ali sve oko igre, mape i priče mijenja se toliko brzo i često da ne može sa sigurnošću konkretnije pričati o više detalja.

No da se vratimo na stanovitog Chrisa iz Rockstar Maga, kojeg mediji navode kao “pouzdanog”, mi pretraživanjem interneta nismo naišli na nijednu njegovu potvrđenu informaciju. Možda samo ne znamo pretraživati internet, međutim, uzmite informacije iz ovog teksta s dozom opreza.

S dozom opreza uzmite i informaciju iz istog izvora o navodnom remasteru Red Dead Redemptiona po uzoru na GTA Trilogy. Odlazak Housera iz Rockstara definitivno nije dobar ni u kojem pogledu, a je li on stvarno toliko utjecao na razvoj GTA 6 saznat ćemo… ne znamo kada, ali nadamo se prije 2025.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano