Reboot Perfect Darka je još uvijek daleko od izlaska, navodno ima velike probleme u razvoju

Prvi put najavljen još 2020., uoči izlaska nove generacije konzola, reboot Perfect Darka bio je jedan od jakih Microsoftovih aduta u korist Xbox Series X i S. Međutim, nakon nekoliko godina bez konkretnih informacija, IGN javlja kako je projekt još uvijek prilično udaljen od izlaska.

Razvoj Perfect Darka dodijeljen je novom, kako ga je Microsoft opisivao, elitnom studiju. Ipak, razvoj se pokazao kao sve samo ne elitnim i tokom pet godina nekoliko puta je mijenjao kreativan smjer. Što se stabiliziralo kada je u posao ušao Crystal Dynamics (Tomb Raider, Legacy of Kain) i reboot je počeo poprimati ozbiljnije konture, premda je razvoj još uvijek u “najranijoj fazi” produkcije.

Projekt je praktički krenuo iz nule prošle godine kada je odlučeno razvoj prebaciti u Unreal Engine 5. U međuvremenu, The Initiative je nastavio gubiti ključne ljude te se čini kako budućnost igre kompletno leži u Crystal Dynamicsu, koji, kaže izvor, u praksi potpuno vodi razvoj, iako je to na papiru još uvijek The Initiative. IGN također navodi kako se razmatra epizodni pristup izdavanja, što nije prvi put da se javlja takva ideja.

Perfect Dark će, ako ikada izađe, biti FPS triler s balansom klasične borbe, korištenja gadgeta i špijuniranja.