Vijesti

Red Dead Redemption 2 prodan 10 milijuna puta u zadnjih godinu dana. Radi se o šest godina staroj igri

I dok neki AAA developeri sanjaju o milijunskoj prodaji koja se najčešće mora dogoditi u prvih nekoliko mjeseci od izlaska ili neće nikad, Red Dead Redemption 2 kao izdanak franšize koja nije ni najpopularnija u Rockstarovom portfelju, šest godina nakon izlaska ostvaruje sjajne rezultate.

Tako je izdavač Take-Two povodom kvartalne prezentacije investitorima poručio kako je Red Dead Redemption 2 dodao još dva milijuna kopija od prethodnog druženja u svibnju do ukupno preko 65 milijuna. Na godišnjoj razini, to je oko 10 milijuna kopija od kolovoza prošle godine.

Sveukupno, čitavi Red Dead serijal koji zasad broji samo tri igre prodan je u preko 91 milijun primjeraka. Sve to dok GTA 5 gazi prodajom kao nijedna druga igra u povijesti te dok se GTA 6 sprema to sve premašiti.

Unatoč zlatnim GTA kokama, glumac Roger Clark koji je utjelovio lik Arthura Morgana uvjeren je da će se RDR 3 jednom dogoditi. “Ne znam kada bi to moglo biti. Ali nemojte računati na Arthura. Osjećam kako je njegova priča ispričana”, nedavno je poručio. Novi Red Dead bio bi ispunjenje snova, ali čak i u idealnim uvjetima ne bismo ga očekivali prije 2030.

Igra

Povezano