Vijesti

Regulatori neće dopustiti da se Call of Duty makne s PlayStationa, smatra analitičar

Prije nego što se odobri Microsoftova kupnja Activision Blizzarda, što je proces koji će trajati narednu godinu, regulatori s različitih tržišta moraju prvo ustanoviti hoće li akvizicijom nastati monopol na tržištu. Koplja bi se mogla lomiti upravo na Call of Dutyju, pa se može dogoditi da regulatori dopuste transakciju, ali zabrane njegovu ekskluzivnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Cole iz analitičke tvrtke DFC Intelligence za GamesIndustry.biz pobliže je pojasnio. “Ne mislim da će regulatori odobriti ekskluzivnost Call of Dutyja. Ako žele zaključati konkurenciju, to će im teško proći kod regulatornih tijela”, smatra analitičar.

U pravilu regulatori ne dopuštaju takve poteze

Call of Duty je jedna od najpopularnijih franšiza gaming industrije. Iz godine u godinu dominira vrhovima prodajnih lista, njegova prodaja čini značajan postotak ukupnog prometa gaming industrije, pa zabrana ekskluzivnosti zaista ima smisla. Definicija monopola leži upravo u prethodnih nekoliko rečenica. Regulatori u pravilu ne dopuštaju radnje koje konkurenciji preko noći uskraćuju prihode takve razine.

Naredni Call of Duty, a to je gotovo sigurno novi Modern Warfare studija Infinity Ward možemo očekivati na PlayStation konzolama, a naredni nastavci ovisit će o regulatorima tržišta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano