Reizdanje Until Dawna se poigrava s dugoočekivanim nastavakom

Iako je prošlo “samo” devet godina od izlaska popularne horor avanture, po ranijim prikazima dalo se naslutiti kako će ušminkana verzija ipak donijeti malo više novosti izuzev oštrijih tekstura i boljeg osvjetljenja. Lutanje po Blackwood planini će sada pratiti iznova rađeni zvučni efekti i potpuno novi soundtrack, a izlazak igre otkrio je i do sada neotkrivene završetke koji koketiraju s potencijalnim nastavkom.

U narativno vođenom Until Dawnu pokušavate preživjeti noć sa što više pothlađenih mladića i djevojaka, čiji se odmor u snijegom prekrivenoj kabini pretvori u borbu za goli život. Radnja je razgranata na veliki broj alternativnih smjerova i završetaka gdje svaka vaša odluka oblikuje sudbinu pojedinca kojim u tom trenutku upravljate. Osim već viđenih završetaka u originalu, reizdanje skriva dva dodatna završetka s potpuno novo snimljenim dijalozima i animacijama likova.

Od novih dijaloga svakako je najinteresantniji onaj lika Sam kojeg je utjelovila u to vrijeme planetarno popularna Hayden Panettiere. Osim dijaloga, Hayden je odradila i motion capture za par scena što sugerira kako je to vjerojatno tek komadić iskorišten za ovo reizdanje. Već duže vrijeme se priča o nastavku Until Dawna, a ovo reizdanje i nedavno potvrđena filmska ekranizacija daju naslutiti kako se nešto zaista sprema. Još ako uzmemo u obzir da Sonyjev studio Firesprite trenutno radi na još neotkrivenom nastavku popularnog narativnog horora, kockice se polako počinju slagati.

Reizdanje Until Dawna je od danas u prodaji za PS5 i PC. Cijena od 69,99 eura nije previše privlačna, pogotovo ako uzmemo u obzir da posjedovanje originala ne smanjuje cijenu remastera. No čini se kako su se developeri potrudili zadovoljiti nove, ali i starije igrače koji se ponovno vraćaju na obronke Blackwood planine.