Vijesti

Resident Evil 4 Remake iznenadit će igrače s velikim promjenama

Remake Resident Evila 4 bliži se izlasku u ožujku, a zahvaljujući Game Informeru otkrili smo nekoliko bitnih detalja i nove prikaze igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak, u odnosu na original iz remakea se uklanjaju QTE potezi. Budući da neke od najpamtljivijih segmenata originala vežemo uz quick-time eventove i stiskanja tipki, ovo nam se čini kao najbitnija promjena.

Druga bitna promjena, odnosno novost, je uvođenje sidequestova. Pronalazit ćemo ih na oglasnim pločama i flyerima, a sporedni zadaci svodit će se na eliminiranje specifičnog protivnika, pronalaske skrivenih predmeta, zagonetke i slično, a nagrade će se realizirati kod Merchanta. Spomenimo i noževe, oni više neće trajati vječno i nakon određene upotrebe će se slomiti, ali zato ih možete nositi više od jednog.

Ashley će kao companion izgubiti traku sa zdravljem. Developeri žele ostvariti prirodniju konekciju, pa će, kada je pri kraju, Ashley usporiti ili pasti na pod, a igrač će je trebati izliječiti. Osim što više neće biti toliko naporna, Ashley će biti i korisnija u smislu da ćete je moći poslati kroz uske prostore da otvori vrata. Ali više se neće skrivati.

Capcom je dodao i nove neprijatelje, poput Ganada s maskom bika i velikim maljem u rukama, a hoće li sve nabrojane promjene i novosti Resident Evil 4 učiniti boljim ili lošijim saznat ćemo 24. 3. za kada je remake zakazan za PS4/PS5, XSX/S i PC.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano