Vijesti

Resident Evil 4 Remake u izradi!

Nakon Resident Evil 2 Remakea i tek izašlog RE3 Remakea, Capcom je odlučio odobriti i Resident Evil 4 Remake koji je od nedavno krenuo u punu produkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remake radi M-Two studio na čijem čelu je Tatsuya Minami koji je prije bio šef PlatinumGamesa. Studio se nalazi u Osaki. Capcom pruža kompletnu financijsku i logističku potporu, a u projektu sudjeluje i originalni tvorac igre Shinji Mikami.

Ipak, Mikami ima više savjetodavnu ulogu. Capcom je ponudio Mikamiju glavnu ulogu u projektu, ali je on to odbio.

Inače, M-Two studio upravo čine bivši zaposlenici Capcoma i PlatinumGamesa, a studio je radio i na RE3 Remakeu, stoga nemojte misliti da je Capcom povjerio svoju najbolju ocijenjenu igru u povijesti nekakvim amaterima jer zaista nije.

Da, ako to niste znali, Resident Evil 4 na Metacriticu (originalna PS2 i GameCube verzija) ima prosjek ocjena od čak 96. Za mnoge je RE4 najbolji RE svih vremena i najbolja Capcomova igra, pa se mnogi stoga i pitaju je li uopće ovaj remake potreban?

Predviđeni datum izlaska igre je 2022. godine što bi značilo da Resident Evil 4 Remake stiže na PS5, Xbox Series X i vjerujemo PC. Fanovi baš i nisu sretni ovim vijestima jer većina kaže da remake savršene igre nije potreban. Mnogi bi više željeli vidjeti Dino Crisis remake.

Igra

Povezano