Resident Evil 9 mogli bismo zaigrati do kraja godine?

U godišnjem financijskom izvješću, CAPCOM je otkrio fantastične rezultate za 2023. godinu koji su sedmu godinu za redom u uzlaznoj putanji i ruše sve rekorde zarade. Nakon što je izvještaj pušten u javnost, mnogi su se našalili da je vrijeme da CAPCOM kupi Konami koji svake godine tone sve dublje i dublje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, osim suhoparnih brojki, nama je najzanimljivije čitanje između redaka. Ako samo letimice bacite pogled na godišnje izvješće, vidjet ćete da CAPCOM planira izbaciti nekoliko velikih igara do četvrtog mjeseca 2025. godine, a mnogi su uvjerenja da su “velike” igre Resident Evil 9, Pragmata i novi Monster Hunter.

Posljednjih nekoliko dana na sve strane cure informacije vezane za RE9 koji bi prema svim mogućim leakovima mogao biti do sada najveći i najotvoreniji Resident Evil naslov. Očekuje se da će službena najava i prvi prikaz biti na PlayStation ili Xbox konferenciji u idućih mjesec – dva.

Ove zime?

Ako ćemo vjerovati glasinama, igra je pri kraju razvoja, ali sve ovo uzmite s dozom opreza dok ne dobijemo službenu potvrdu. Prije nekoliko dana kao datum izlaska najviše se spominjao prvi mjesec 2025., ali sve više glasina kažu da će CAPCOM pokušati ugurati RE9 za zimu i blagdansko razdoblje.

CAPCOM-u cvjetaju ruže, no ostali su nam dužni još jednu igru. Ili skroz novi ili remake Dino Crisisa. Svi znamo da bi se novi/stari Dino prodavao kao vruće kifle dok su koštale manje od kune.