Vijesti

Resident Evil Remake nakon 90 recenzija drži prosječnu ocjenu od 93%

Uoči izlaska idući tjedan, pojavile su se prve recenzije za Resident Evil Remake i izgleda da su svi oduševljeni preradom kultnog horora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada radite remake jedne od najboljih igara svih vremena, puno toga može ići po krivu, a čak i najmanja kreativna promjena može utjecati na raspoloženje fanova. Čini se da su developeri iz Capcoma sjajno izbalansirali moderne vizuale i poboljšani gameplay.

U mnoštvu savršenih ocjena, prvo ćemo izdvojiti onu od Easy Alliesa. Uz 100 od 100, njihov recenzent navodi kako je borba dramatično poboljšana u odnosu na original, najviše zbog moderniziranih kontrola, a ukupnom doživljaju pridonose i opasniji te raznovrsniji neprijatelji. Kažu i da su side questovi dobrodošli s jako dobrim omjerom rizika i nagrade.

VGC također, uz savršenu ocjenu, cijeni što je Capcom zadržao premisu, radnju te lokacije iz originala, premda je sve navedeno unaprijeđeno. Za razliku od, primjerice, remakea Final Fantasya 7, RE4 remake ni stilom ni radnjom ne odstupa od originala, što je, složit ćemo se i mi, dokaz vječne kvalitete izvornog remek-djela Shinjija Mikamija.

I Eurogamer preporuča igru. Iz njihove recenzije izdvajamo ono što vas, vjerujemo, sve zanima. Ashley je zaista manje naporna nego u originalu i to je sve što smo priželjkivali.

Čisto da zadovoljimo formu, izdvojit ćemo i jednu, malo lošiju recenziju. Destructoid prosjek ruši s ocjenom od 75 s najvećom zamjerkom što Leon nema istu jaknu kao u originalu.

Izlazak remakea Resident Evila 4 zakazan je za petak 24. 3. Uzimate? I da, kiša u review primjerku još nije popravljena, ali developeri je obećavaju srediti do izlaska.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano