Vijesti

Resident Evil Village se bolje izvodi s krakiranom verzijom igre

Resident Evil Village ujedinio je igrače i kritiku u pohvalama Capcoma. Nakon toliko nastavaka Capcom i dalje uspjeva unijeti novu svježinu u serijal, međutim, tehnički gledano, kod PC portova njihovih igara uvijek bude kontroverzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monster Hunter World bio je priča za sebe, a velika priča je činjenica kako se Resident Evil Village bolje izvodi na krakiranoj verziji nego na originalu sa Steama. Otkrila je i dokazala to ekipa s Digital Foundryja.

U većini vremena obje verzije igre izvode se identično, međutim, posebno u borbama Steam verzija generirira omraženi nam stuttering. Borbe se ne osjećaju glatko, dok krakirana verzija igre uopće nema problema. Pretpostavljate li koja je glavna razlika između verzija?

Omraženi Denuvo, DRM koji se ažurira sa serverom i periodično provjerava legitimnost igre. Za Denuvo se već godinama priča kako loše utječe na performanse igara i to u tolikoj mjeri da jako puno igrača bira ne kupiti igru s takvom vrstom zaštite. Obično kada se neka igra proda u dovoljnom broju primjeraka, povrate se troškovi i zaradi dobar novac, izdavači u nekom trenutku odluče kompletno ukloniti DRM.

Teško je dokazati

Unatoč govorancijama takvo nešto se dosad nije uspjelo dokazati kod previše igara. Odnosno, teško je to dokazati. Resident Evil Village je dosad možda i najveći dokaz koji ide toj tezi.

Dakle, najbolji način za igranje Resident Evil Villagea na PC-ju je s krakiranom verzijom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano