Vijesti

Respawn ima “uzbudljivi novi projekt”. Manji tim dobio zadatak napraviti nešto novo i zabavno

Od kada je stigao pod okrilje Electronic Artsa, Respawn studio prometnuo se u njegovu perjanicu. Apex Legends, Titanfall, Star Wars Jedi i drugi okreću pristojan novac, čelnici studija sada upravljaju i Battlefield serijalom, a znamo od prije kako je u razvoju i nekoliko novih projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Respawn jedna od najboljih EA-ovih akvizicija smatra i njegov izvršni direktor Andrew Wilson. “Respawn je možda jedna od najnevjerojatnijih akvizicija u čitavoj industriji”, poručio je na Goldman Sachs Communacopia & Technology konferenciji. “Oni su nevjerojatan tim. stvorili su dodatnu vrijednost za nas, naše dioničare i svakako za globalnu zajednicu igrača.”

Manje od 500 milijuna dolara, koliko je EA platio za Respawn 2017., danas se čine kao sitniš. Posebno iz perspektive onoga što studio još može pružiti u budućnosti. “U Respawnu se događaju neke stvari zbog kojih smo jako uzbuđeni, o kojima sad ne mogu govoriti, ali zbog kojih smo jako uzbuđeni s obzirom na kvalitetu grupe”, kaže Wilson.

Nešto novo i nešto zabavno

Znamo da novi projekt definitivno nije novi Titanfall, koji je, saznali smo početkom ljeta, otkazan poslije 10-ak mjeseci razvoja. Umjesto njega, tim se posvetio Apex Legendsu, a Titanfall u tom trenutku nije bio opcija budući da je developerima ponestalo inspiracije, a kako kažu, ne žele izdati istu igru bez inovacija.

Znamo od ranije kako na potpuno novom IP-u radi jedan manji tim pod vodstvom Stevea Fukude, kreatora Titanfalla. Vođa studija Vince Zampella otkrio je kako tim ima nove zanimljive ideje, pa si je postavio zadatak izgraditi nešto zabavno i nešto novo. Dok manji tim radi nešto novo, prilično smo sigurni kako je za glavnicu developera idući projekt treći Star Wars Jedi naslov.

Povezano