Režiser Neill Blomkamp radi na vlastitoj battle royale igri s kampanjom duljom od Assassin’s Creed Miragea

Režiser filmova District 9, Chappie i Elysium svoj prvi veliki doticaj s gaming industrijom će realizirati kasnije ovog mjeseca kada je zakazana premijera filma Gran Turismo. No tu Neill Blomkamp neće stati jer predvodi razvoj battle royale igre Off the Grid.

Off the Grid je zamišljen kao cyberpunk battle royale naslov s fokusom na PvP i PvE gameplay, međutim, planira se i narativno iskustvo. Navodi se kampanja od 60 sati na distopijskom otoku u multiplayer okruženju, u kojoj će simultano sudjelovati i ostalih 150 igrača na mapi.

“Izgradite svog ultimativnog lika izvlačenjem plijena s Otoka i nadogradite se jedinstvenim sposobnostima modificirajući svoje tijelo kibernetičkim udovima”, stoji u opisu igre koja se pojavila na PlayStation Storeu, ali osim na PS5 usporedo izlazi i na XSX/S te PC.

Izlazak se planira negdje do kraja godine, a sve će popratiti serijal od sedam kraćih animiranih epizoda režiranih od, naravno, Neilla Blomkampa, a iza same igre stoji studio Gunzilla Games kojem je ovo prvi ozbiljniji projekt.