Vijesti

Riot otpušta 11% zaposlenih, prebacuje fokus na LoL i Valorant

U rijetko iskrenom priopćenju, razvojni studio Riot Games objavio je kako će otpustiti 530 zaposlenika, odnosno 11% ukupnog broja zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kažu, odlučeno je to ne da se zadovolje dioničari, nego jer je potrebno. “Tijekom posljednjih nekoliko godina više smo nego udvostručili broj zaposlenih i proširili svoje napore na više projekata bez da smo imali dovoljno dobro znanje da odlučimo što igračima zapravo treba”, priznaje Riot, pa dodaje kako će nakon nekoliko promašaja usmjeriti fokus na bitne projekte.

“Cilj ove prilagodbe je da se usmjerimo na područja koja više utječu na igrače, a istovremeno smanjiti ulaganja u stvari koje nemaju utjecaja”, parafrazira.

Nakon što su zaključili kako svi ti otpušteni ljudi imaju svoje obitelji te kako otkazi nikako nisu lijepi i laki, izdvojeni su projekti koji će, dodaju, biti ambiciozniji nego ikad. To su League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics i nadolazeći Wild Rift te iskustva povezana oko tih naslova poput Netflixovog Arcane animea i esport natjecanja.

Početak kraja za Legends of Runeterru

Također, imaju i nekoliko nenajavljenih projekata u razvoju, a od nekih ćete se trebati oprostiti. Najviše se “reže” s kartaške igre Legends of Runeterra koju neće potpuno ugasiti, ali navodi kako je financijski neisplativa i još mu jedino preostaje eksperimentirati s PvE stranom igrom koja je, kažu, najpopularnija.

Dodatno, nakon izlaska RPG-a Bandle Tale: A League of Legends Story gasi se Riot Forge projekt koji je za cilj imao ispričati priče iz Runeterra svijeta kroz suradnje s indie studijima.

Da rezimiramo, očekujte još više sadržaja i iskustava u Riotovom popularnim igrama, a ako ste jedan od onih koji uživaju u kartaškoj igri, pripremite se na vjerojatno skoro gašenje. Analitičari kažu da će 2024. biti godina otpuštanja u gaming industriji, a istraživanje GDC-a o kojem smo pisali ovdje, otkriva kako je čak trećina developera na ovaj ili onaj pogođena otpuštanjima u industriji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano