Vijesti

Rise of the Tomb Raider: Hit pred izlaskom

Pristigle su prve ocjene igre koja je i prije samog izlaska izazvala brojne kontroverze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najbitnijh stvari vezanih uz izlazak igre Rise of the Tomb Raider je vremenska ekskluziva koju je osigurao Microsoft, a popraćena je velikom količinom negodovanja u suprotnom, PlayStation taboru. Druga, daleko gora kontroverza je uvođenje mikrotransakcija, no o svemu ćete detaljnije moći pročitati u recenzijama naših vrijednih kritičara.

U ovom trenutku morat ćete se zadovoljiti pregledom ocjena stranih portala, a sudeći prema njima, pred nama je još jedan hit iz Crystal Dynamicsa.

destr

Rise of the Tomb Raider bolji je od svog prethodnika, ali samo zbog toga što je cijela igra proširena. Ipak, glavni problemi igre iz 2013. godine nisu popravljeni. Priča je razvodnjena jer je većina skrivena u dosadnim audio logovima, a nema priče o nikakvom “preživljavanju” kao što je najavljeno jer ćete pokositi gomile neprijatelja i potrošiti velike količine resursa. No, pretraživanje grobnica, prekrasni vizuali i raznolike mape čine divljinu novog Tomb Raidera vrijednom istraživanja. Još uvijek znamo osjetiti grč u želucu u trenutku kad Lara promaši skok. (7.5)

euro

Može li Tomb Raider, pa čak i bilo koja druga moderna akcijska avantura, preživjeti nakon što krene odjavna špica, a da ne posegne za stvarima koje nemaju veze s igrom? Jesu li te igre staromodne? Preskupe? Rise of the Tomb Raider je kvalitetno napravljena igra. Lijepo izgleda i zabavna je, a u rijetkim trenucima je i inspirativna, dobar način za trošenje desetak sati života. Igra ima poznato ime i moćnu povijest. To bi trebalo biti dovoljno. Ipak, igra poseže za emocijama koje ne posjeduje i pomodnim stvarčicama koje joj nisu potrebne.

kotaku

Rise of the Tomb Raider sigurno je bolji od prethodnika, igračima daje više grobnica za istraživanje, bolji crafting i puno bolji stealth. Igra je od istraživanja prekrasnih krajolika učinila nečim što je od krucijalne važnosti za Larino preživljavanje, dok se čini da dijelovi priče i akcijski elementi djeluju prema unaprijed određenom predlošku. (Yes)

poly

Ova igra može se na više načina smatrati sasvim pristojnim nastavkom. Uspješno se nadograđuje na izvrstan reboot Crystal Dynamicsa, no ipak ne unosi neke velike promjene. Igra je proširena, ali je to bitno ne razlikuje od prethodnika. Ipak, uspješno stvaranje osjećaja da igrate odličnu igru nije mala stvar. Ovo je još jedno uspješno iskorištavanje Tomb Raider formule, no sretni smo što tu formulu možemo još jednom isprobati. (8.5)

video

Uživao sam u rebootu serijala, pa sam isto tako očekivao dobre stvari od novog nastavka, a one su dosegnule granice koje nisam niti zamišljao. Igra je napravljena tako da izvrsno budi ranija sjećanja trijumfalnog serijala, pritom izgleda nevjerojatno moderno. U doba kad se AAA blockbusteri utapaju u vlastitim željama da sve bude eksplozivniji i kompleksniji nego ranije, Rise of the Tomb Raider im pokazuje kako se to radi. (9)

ign
Rise of the Tomb Raider diže ljestvicu koju je postavio posljednji nastavak: vesela avanturistička priča, odlični zlikovci, prekrasni krajolici, pametne zagonetke koje tjeraju na skretanje s glavnog puta u opcionalne grobnice. Iako se obavezna borba ne ističe pretjerano (osim ako ne povećate težinu igre), Larina nova svestranost u borbi iznimno je zabavna. Ona sama krade svaku scenu, dok je njene kompleksne ambicije i odlučnost čine jednom od najfascinantnijih heroina u videoigrama. (9.3)

gameinf

Rise of the Tomb Raider donosi uzbuđenje avanturističkog života i ostavlja igrača da razmišlja o Larinom sljedećem potezu. U igri se mogu pronaći vratolomne akcijske sekvence, herojski trenuci, zabavno istraživanje i uzbudljive borbe kojima bi pozavidio i Indiana Jones. Ako Crystal Dynamics nastavi podizati ljestvicu, jedva čekamo što će dalje biti s Larom Croft. (9.5)

gamespot

Prva scena u igri prikazuje ogroman i zloslutan krajolik koji ćemo ubrzo upoznati. To na mnogo načina funkcionira kao obećanje developera da su pred nama velike stvari. A na kraju Larinog putovanja, nakon svih mogućih avantura u svijetu u kojem je mnogo toga moguće, jasno je da je obećanje izvršeno na najbolji mogući način. (9)

Igra

Povezano