Vijesti

Rockstar je morao ukloniti GTA remastere s PC-ja, zaboravili su ukloniti nelicencirane pjesme

Nizu tehničkih i vizualnih gafova Rockstarvih GTA remastera pridružio se još jedan, toliko velik da su bili primorani ukloniti igre sa PC-ja i ugasiti Rockstar Launcher servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon jučerašnjeg lansiranja, igrači su primijetili kako je u igrama na PC-ju dostupan čitav niz nelicenciranih pjesama. Podsjećamo, Rockstar je zbog isteka licenci uklonio njih 33, međutim, developeri iz Grove Street Gamesa to nisu napravili i u PC verziji.

Iako još uvijek nema službenog priopćenja, VGC piše kako je upravo to razlog uklanjanja ovog reizdanja s PC-ja. I ne samo da su uklonjeni GTA remasteri, već je čitavi Rockstar Launcher nedostupan zajedno sa svim igrama poput Red Dead Redemptiona 2 i GTA V.

Autorska prava jako su zeznuta stvar u zabavnoj industriji i netko će definitivno dobiti otkaz. Međutim, developerima se dogodio još jedan veliki gaf.

Ostavili su source kodove

U fileovima su ostali nekompajlirani kodovi sve tri igre, odnosno, u prijevodu, izvorni kodovi koji pružaju čitavu igru na pladnju. Radi se izvornim kodovima koji, pretpostavlja se, datiraju još iz početka 2000-ih, zajedno sa svim izrezanim sadržajem i komentarima developera.

Dataminer Vadim M otkriva kako je Stacked Pizza iz San Andreasa i Vice Cityja ustvari Pizza Hut franšiza, Prawn Island iz Vice Cityja developeri u kodu nazivaju Porn Islandom… Ako će se kopati, a hoće, pronać će se čitav niz komičnih situacija poput ove ispod, kada je developer zaključio da “ovo sranje ne radi”, a zatim odustao od popravljanja buga.

U trenutku pisanja ovog teksta, Rockstar Launcher i dalje ne radi. Prošlo je već 18 sati od gašenja servisa i nema naznake njegovog skorog vraćanja.

Povezano