Vijesti

Rockstar je uklonio AI mod za GTA 5 koji je omogućio razgovore s NPC-evima

Kada je prošlog tjedna kupio developere popularnog FiveM moda za GTA 5, doimalo se kako je Rockstar odlučio popustiti moderima. Ali ovog tjedna nastavio je sa standardnom praksom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se na meti pronašao ne bilo kakav mod. Sentinent Streets mod se iz mora drugih istaknuo s implementacijom AI chat bota, koji je u igri omogućio igračima vođenje razgovora s NPC-evima. Pogonjen s preko 30 AI modela, igrači su s NPC-evima mogli pričati o praktički bilo čemu.

S policajcima, luđacima, medicinarima i običnim ljudima, razgovori s ljudima u GTA 5 prikupili su na milijune pregleda na Youtubeu. Sam mod ima pozadinsku priču, koncipiranu na način da s kolegom policajcem istražujete kult. Dodatak glasovnih razgovora podignuo je role play na dosad neviđenu razinu u GTA igrama, što se Rockstaru nije svidjelo.

Toliko, da je uklonio mod s popularne stranice Nexus Mods. Kako kaže njegov kreator Bloc, Rockstar je to učinio bez prethodnih objašnjenja, a nastradao je i njegov Youtube kanal. “Već više od desetljeća postoje milijuni Youtube let’s play videa, zašto moji sada stvaraju probleme?”, zapitao se moder.

Mod je bio besplatan

Rockstar nije pružio neko smisleno objašnjenje niti se udostojio odgovoriti na upite. Odluka o uklanjanju moda posebno je upitna kada znamo da ga autor nije pokušao monetizirati ni na koji način, a sav kod je otvorenog tipa i dostupan svima.

ffa anketa

Podržavate li Rockstarovo uklanjanje GTA 5 modova?

“Umjesto da ganjaju autore malih modova, možda bi se Rockstar mogao posvetiti stvaranju boljih remakeova s adekvatnijim cijenama, ili bi mogli prestati uklanjati automobile iz GTA Onlinea, samo kako bi kasnije ljudima prodali te iste automobile”, moder je za kraj bocnuo Rockstar. Svejedno, ako ste sposobni složiti jednostavan gugl upit, ovaj mod još uvijek možete preuzeti s raznih drugih mjesta na internetu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano