Vijesti

Rusi više ne mogu kupiti Windowse, Xbox igre, FIFA-u i Gran Turismo 7

Prije nekoliko dana potpredsjednik Vlade Ukrajine pozvao je Sony, Microsoft i ostale da prestanu pružati gaming usluge u Rusiji i Bjelorusiji, što se polako počinje i ostvarivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao i ostatak svijeta, zaprepašteni smo, ljuti i ražalošćeni slikama i vijestima koje stižu iz Ukrajine, a koje osuđujemo”, poručili su iz Microsofta koji je odlučio pauzirati prodaju svojih usluga i servisa u Rusiji i Ukrajini. To uključuje čitavi Live na Xboxu (Store i Game Pass), Windowse, a kroz sankcije koje je nametnuo SAD sam po sebi još ranije su spriječeni isporučivati i ostale svoje usluge na ruskom tlu.

Slično je napravio i EA koji je “i dalje šokiran sukobom koji se odvija u Ukrajini”. Ranije ovog tjedna odlučio je zabraniti ruske klubove i reprezentaciju u FIFA-i, a sada je zaustavio prodaju svojih igara na svim platformama u Rusiji i Bjelorusiji, ali, ako smo dobro shvatili, igrači i dalje mogu igrati naslove poput FIFA-e online.

Sony se nije službeno oglasio po tom pitanju, ali je u pozadini donio jednu zanimljivu odluku. Naime, unatoč tome što je Gran Turismo 7 jučer izašao u čitavom svijetu, u Rusiji nije. “Čeka se potvrda datuma izlaska”, stoji na ruskom PS Storeu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano