Vijesti

S DualSenseom na NBA 2K21 osjetit ćete umor igrača, svaki kontakt, šut…

Novi NBA2K Courtside Report ovaj put se osvrnuo na next-gen verzije ove košarkaške simulacije s nalgaskom na PlayStation 5, te kretnje igrača. Kompletno su prerađeni driblinzi, animacije bez lopte, kontakti s igračima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kažu, driblanje je potpuno promijenjeno za next-gen. I dalje ostaju posebni stilovi svojstveni velikim zvijezdama, ali sve ostalo je građeno praktički iz nule. Ako ste igrali neki od posljednjih nastavaka NBA2K onda znate koliko driblanje može biti neprecizno. Sada developeri obećavaju da će igrači konačno ići u smjeru koji ste im zadali. Bez čudnih i nelogičnih pokreta i zaokreta.

Dorađene su i animacije kod igre u obrani bez lopte, koje će biti prirodnije, a posebno će se to odraziti kada usred poteza, primjerice utrčavanja u blok, ipak promijenite mišljenje, pa igrač prokliže i prebaci težinu na pete nebi li se što prije vratio u prijašnji položaj.

Zahvaljujući naprednijoj fizici kontakti su realniji, igrači se bolje odbijaju jedan od drugoga, a više nema ni onog ružnog proklizavanja iz prošlih igara za koje developeri tvrde da je trebalo biti u igri poradi tehničkih ograničenja starih konzola.

Osjetite igrače

No od svega toga nama su zanimljive posebne mogućnosti na PS5. Tako ćemo na R2 zahvaljujući otporu osjetiti koliko je igrač umoran. Ako je umoran, tipka će dopustiti da je pritisnete samo onoliko koliko energije može istisnuti iz igrača. Slično je i kod građenja s L2 tipkom. Na snažnijim igračima imat ćemo manji otpor na tom triggeru i građenje ćemo izvoditi uspješnije, a kod slabijih igrača osjetit ćemo veći otpor.

Haptička vibracija pobrinut će se da točno osjetimo razinu kontakta s drugim igračima. Osjetit ćemo tako snagu udarca i koji dio tijela je pogođen, a radi se i o super pokazatelju mogućnosti igrača. Primjerice, kada se jedan Chris Clemons zabije u grdosiju Bojana Marjanovića nećete to previše osjetiti na kontroleru. U obrnutoj situaciji hoćete.

NBA 2K21 se i nije proslavila na aktualnim konzolama. Mi smo je ocijenili sa samo 72/100. Promjena je premalo te je jasno da su se developeri ove godine koncentrirali na next-gen verziju. Ako ste već kupili igru za PS4, nadogradnja na PS5 nije besplatna. Platit ćete je 10 eura.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano