Vijesti

Saber Interactive se odvojio od Embracera, ali kreatori Metro serijala ostaju

Ranije ovog mjeseca pisali smo o glasini kako se švedska ulagačka grupa Embracer rješava izdavača Sabera, a sada je konačno potvrđeno – Saber Interactive postaje neovisan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto pola milijarde dolara, koliko je tražio, Embracer je zaradio oko 250 milijuna dolara s kojima će pokrpati rupe nastale zbog neplanskog gomilanja razvojnih studija unutar svojeg okrilja. A kupac je nekadašnji suosnivač Sabera Matthew Karch. Djeluje poput dobitne kombinacije za obje strane.

Kako poručuju, Saber će sa sobom odnijeti i 38 projekata koje razvija unutar 10+ studija, zajedno s tehnologijama poput internih grafičkih pokretača, a Embraceru je dobro to što je s ovim potezom raskrstio svaku vezu s Rusijom. Podsjetimo, unatoč tome što je Saber danas registriran na Floridi, tvrtka ima ruske korijene te uz to dva studija još uvijek djeluju u toj zemlji.

Ipak, Embracer će zadržati neke od studija koji su dosad djelovali pod Saberom, a to su Aspyr Media, Tripwire Interactive i Tuxedo Lab. Zadržat će i najvrjedniji eksponat dosadašnje grupacije – 4A Games (Metro serijal), ali Saber Interactive ima nekada u budućnosti pravo prvokupa tog studija.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano