Vijesti

Sada je moguće instalirati piratske igre na PlayStationu 5

Krajem prošle godine prva hakerska grupa napravila je veliki korak u smjeru probijanja PS5, a sada se na internetu pojavio i prvi konkretni video dokaz instalacije jednog piratskog naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine entuzijasti okupljeni u grupi Fail0verflow uspjeli su dekriptirati zaštitne ključeve. Ne znamo stoje li oni iza novo prekretnice u nastojanju piratizacije PS5 igara, ali jailbreak dokazano radi. Doduše, iznimno limitirano.

Moder Lance McDonald, čovjek koji je svoje ime stekao modiranjem PS4 verzije Bloodbornea nije mastermind projekta, ali je na Twitteru iz prve ruke demonstrirao kako radi.

Lance je kroz otključani debug meni uspio instalirati P.T., psihološku horor igru Hidea Kojime koja nikad nije izašla iz okvira tehničkog demoa, a koju je Konami neslavno uklonio s PS Storea. Nju je normalnim putem nemoguće pokrenuti na PlayStationu 5, a ovaj entuzijast uspio ju je instalirati s USB sticka.

Doduše, nastojanja modera u ovom trenutku zaustavljena su na instalaciji, nakon čega PS5 zaštita ipak uspješno blokira pokretanje igara. Zasad.

Čitava stvar radi isključivo do 4.03 verzije softvera iz listopada prošle godine, nakon koje je Sony zakrpao softversku rupu internog preglednika interneta. U konačnici, ako jednom čitava stvar i zaživi u stabilnoj izvedbi na crnom tržištu, broj PS5 konzola s tom i ispod te verzije softvera iznimno je ograničen, a trenutno ne postoji način instalacije starijeg softvera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano