Vijesti

Sakaguchi nije zainteresiran za remastere The Last Storyja i Blue Dragona

A niti Lost Odysseyja. Tko je uopće Sakaguchi? Vjerujem da ga svi JRPG ljubitelji cijene i vole, a on je otac velikih FF naslova (i serijala) kao što su FF7, tu je i Parasite Eve, Chrono Trigger… Ne znam gdje njegovih pristiju nije bilo. Sada vodi Mistwalker Studio koji se nije nešto proslavio svojim naslovima. Smatram da je to velika nepravda, jer The Last Story i Lost Odyssey su stvarno bile odlične igre koje jasno imaju njegov potpis i “miris”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedavnom intervjuu za VGC Horonobu se izjasnio kako ipak nije zainteresiran za remastere/remakeove/portove starih igara. Kako se studio bavi mobilnim igrama već dobrih 10 godina, i dalje je to fokus. Trenutno rade na Fantasianu, JRPG-u za iOS koji je u izradi pune 3 godine. To je ujedno i igra njegovih korijena kako kaže, a 3 godine su najduži period koji su u studiu izdvojili za neku mobilnu igru. Na žalost, izgleda da će ovo biti i posljednji projekt Sakaguchija koji je u industriji već pune 33 godine.

Vrijeme i resursi potrebni da se navedene igre dovedu na trenutnu generaciju jednostavno bi iziskivale isto vremena i novaca kao da se potpuno prerade, pa uz trenute planove ovo jednostavno nije opcija. Dodatno, smatra da bi mu više odgovaralo napraviti nešto novo i originalno. Mislim, nitko ga u tome ne spriječava, platformi je dovoljno…

Osobno nikada neću preboljeti što je ova osoba krenula raditi mobilne igre, ne nakon naslova koji su obilježili moj, a toplo vjerujem, i gaming živote mnogih. Pratimo što je sljedeće. Nadamo se da Hironobu nije umoran kako i sam kaže…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano