Vijesti

Sat je strašniji od velikih štakora u novih 10 minuta Amnesia: The Bunker gameplay prikaza

Treća Amnesia, nakon Dark Descenta i Rebirtha, zakazana je za kraj svibnja. Premda nije sandbox, radi se o dosad “najotvorenijoj” igri švedskog studija Frictional Games.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prethodnika, u The Bunkeru će igraći imati više slobode. Ništa nije skriptirano, ugroza je, kako kažu developeri, konstantna, a kako se to dobro vidi iz 10 minuta novog gameplay prikaza, najveća prijetnja je vrijeme.

“Vrijeme?”, pitate se. Da. Naime, radnja igre smještena je u podzemnom bunkeru, u čijem srcu se nalazi agregat. Dok u agregatu ima goriva, bunker je osvjetljen i prijetnja je manja. Brojit ćete sekunde u kojima se, primjerice, skrivate ispod stola, jer svaka protečena sekunda znači da ste bliže trenutku kada će te ostati bez struje.

A u mraku je sve strašnije i gore. Po svemu viđenom, čini se da će i Amnesia: The Bunker biti ona igra koju fanovi survival horora neće željeti propustiti. Više nego priča i holivudski efekti, strah je uvijek bio najveći forte svake Amnesie, a hoće li to nastaviti biti i u The Bunkeru saznat ćemo 23. 5. kada igra izlazi za PC te Xbox i PlayStation konzole.

Igra