Vijesti

Šef Activisiona je otpustio 190 ljudi, pa dobio milijardu kuna bonusa

CEO malo koje velike kompanije je omiljen u javnosti, ali CEO Activisiona Bobby Kotick jedan je od najomraženijih izvršnih direktora na svijetu. Iz naslova vam je sve jasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je nedavno zbog restrukturiranja otpušteno oko 190 ljudi, a u posljednjih nekoliko godina sličan tretman dobilo je stotine drugih, Koticku je dodijeljeno 155 milijuna dolara bonusa. Nešto u dionicama, a nešto u kešu, ali sasvim dovoljno da preživi u teškoj ekonomskoj situaciji koju je na globalnoj razini uzrokovala Covid-19 pandemija.

Specijalizirani mediji proteklih tjedana pisali su o kontroverznom preglasavanju dioničara. Mnogi Koticku nisu htjeli dati toliki bonus, ali na kraju je sve izglasano s natpolovičnih 54% glasova. Brojka je to koja istovremeno otkriva i nezadovoljstvo određenog djela dioničara, a koje će trebati zadovoljiti u nekom narednom periodu.

Je li Kotick zaslužio toliki novac? Radi se o čovjeku koji je Activision preuzeo 1990. godine na rubu bankrota, a zatim u narednih 30 godina podignuo vrijednost kompanije sa 150 milijuna dolara na današnjih 71 milijardu dolara. Naposljetku, radi se o kompaniji koja je samo prošle godine prihodovala 8,1 milijardu dolara…

Povezano