Vijesti

Šef Bethesde frustriran što njegove igre ne smiju izaći na PlayStationu, a Activisionove mogu

Iako je na sudu jedan od šefova Bethesde Pete Hines svjedočio kako mu odgovara što akvizicijom od Microsofta Bethesdine igre postaju Xbox konzolaške ekskluzive, pravdajući to fokusiranijim razvojem te trenutnom pristupu milijunima Game Pass pretplatnika, emailovi iz prošle godine ukazuju na suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po akviziciji Activision Blizzarda, email upućen kolegama u Bethesdi, uključujući i Todda Howarda, sugerira Hinesovu frustraciju Microsoftovom nekonzistentnom politikom po pitanju kupljenih kompanija. Referirajući se na izjave Phila Spencera o tome da će Call of Duty i druge igre ostati na PlayStationu, Hines se upitao – “nije li to obrnuto od onoga što su nam rekli da moramo raditi s našim igrama?”

“Je li se itko u Xboxu upitao da nas obavijesti o ovome? Ne mislite li da bi novinar mogao pronaći i pritisnuti Todda da zašto je u redu za Call of Duty ili bilo koju drugu Activision Blizzard igru da bude na PlayStationu, ali ne i za TES6 ili Starfield?”, retorički je upitao kolege.

Email otkriva još jednu kontroverzu. Iako je šef Xboxa Phil Spencer svjedočio kako još nije odlučeno hoće li The Elder Scrolls 6 doći i na PlayStation, još prošle godine, otkriva email, bilo je jasno da neće.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano