Vijesti

Šef Disneya: Kada sam vidio koliko igrači provode igrajući, morali smo “ući unutra”

Prvo kroz Sony s Marvel’s Spider-Man naslovima, a potom i na Star Wars, Indiana Jones i druge IP-eve, Disney posljednjih godina sve snažnije ulazi u gaming. Sada je sve kulminiralo velikim ulaganjem u Epic Games s kojim si nada još više odškrinuti vrata najbrže rastuće zabavne industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S investicijom od milijardu i pol dolara u Epic, dogovoren je razvoj vlastitog Disney univerzuma po uzoru na Fortnite i povezanog s Fortniteom. Igrači će moći igrati visokobudžetna Disney iskustva i stvarati vlastita koristeći Disney IP-eve, što je korak u smjeru da podeblja vlastitu poziciju u gamingu.

Otvaranje prema novim generacijama

Novi stari šef Disneya Bob Iger u razgovoru s investitorima poručio je kako kompanija uz zabavne parkove želi proširiti načine na koji se fanovi mogu povezati s likovima i franšizama koje vole, a pritom se još više otvoriti mladim generacijama, osobito pripadnicima tzv. Gen Z-a.

Međutim, kako je došlo do dosad Disneyevog najvećeg ulaganja u gaming industriju?

“Kada sam se vratio prošle godine i kada sam sjeo s Joshem D’Amarom, koji vodi Disney Experiences diviziju te Sean Shoptawom zaduženom za igre, prvo su mi pokazali demografske trendove”, započeo je Iger, pa nastavlja: “Kada sam vidio koliko Gen Z, Gen Alpha, pa čak i milenijalci provode vremena pred ekranom igrajući igre, to me zapanjilo. Provode jednako vremena kao i gledajući TV i fimove. Ono što sam zaključio je – moramo ući unutra!”

Ulaganje bez previše rizika?

Dodaje kako je još iz ranije suradnje s Fortnniteom znao da je ulaganje u tom smjeru pravi potez. A potom otkriva pravi potencijal novog Disney univerzuma kojeg stvara s Epicom, osim igranja i stvaranja vlastitig Disney iskustava, igrači će moći i kupovati fizičke stvari te u globalu trošiti vlastiti novac.

Uvjeren je, ulaganje u Epic je investicija u igraću industriju koja Disneyju ne stvara osobiti rizik. A kako će ova golema suradnja rezultirati, saznat ćemo u narednim mjesecima i godinama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano