Vijesti

Šef Microsofta je potvrdio nove Windowse

Microsoftov CEO Satya Nadella jučer je na Microsoft’s Build konferenciji potvrdio kako se radi na novoj velikoj nadogradnji Windowsa, piše PC Gamer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se ne radi tek o većoj nadogradnji Windowsa 10 potvrdio je izjavom kako se radi o novoj generaciji Windowsa i jednom od najvećih događaja u posljednjih 10 godina.

“Koristim ga na svom računalu posljednjih nekoliko mjeseci i jako sam uzbuđen”, kaže Nadella. U obraćanju kolegama developerima i softverskim inžinjerima obećao je kako će nova verzija Windowsa pružiti više mogućnosti developerima nego ikad prije. “Dočekat ćemo svakog kreatora koji traži inovativnu novu platformu za razvijanje i monetizaciju aplikacija”, završio je.

Fokus na distribuciju aplikacija i privlačenja developera

Uskoro se bliži šesta godišnjica Windowsa 10, operativnog sustava kojeg ćemo kao gameri pamtiti po dobrome. Ali vrijeme je za iskorak kojeg se nagovješćuje već neko vrijeme prvenstveno najavama o dubljoj unificiranosti sustava s trgovinom aplikacija. Pa ni ne čudi da je CEO Microsofta započeo priču o novim Windowsima upravo kroz prizmu distribucije third party aplikacija. Windows Store ni približno nije zaživio s Windows 10 kao što je to primjerice slučaj s PlayStoreom i AppStoreom na Androidu i iOS-u.

Microsoft želi developere okupiti na jednom mjestu, a to će krenuti raditi već ovog ljeta za kada je najavljeno rezanje provizija s Microsoft Storea s 30% na samo 12%. Na ljeto očekujemo i potpuno predstavljanje novih Windowsa i početak masovnog testiranja…

Povezano