Vijesti

Šef PlayStationa Jim Ryan kritizirao je Activision

Activision Blizzard proživljava još jedan buran period. Jučer smo prenosili razvoj događaja o još jednom u nizu seksualnih skandala, nakon čega je šef Call of Duty studija Treyarch Dan Bunting dao ostavku. Zaposlenici odgovornim drže CEO-a Bobbyja Koticka, koji je Activision preuzeo još 1990. na rubu bankrota i pretvorio ga u ovo što je danas. Ali nije bez grijeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Wall Street Journal stigao je u posjed mailova koji dokazuju kako je Kotick bio upoznat s navodnim seksualnim zlostavljanjima. U nekim situacijama ih je zataškavao, a u drugima se opravdavao neznanjem.

Activision Blizzard priopćenjem brani Koticka. Tvrde kako su pod njegovim vodstvom implementirali politiku nulte tolerancije uznemiravanja kao nijedna druga kompanija u industriji. “Uvjereni smo da je Bobby Kottick na odgovarajući način rješavao probleme”, zaključili su.

Međutim, zaposlenici Activision Blizzarda pozivaju se upravo na “nultu toleranciju” kao argument za odstupanje sada već omraženog im direktora. Kotick, naravno, odbija svaku odgovornost.

“Zabrinuti smo kako se vodstvo Activision Blizzarda odnosi prema svemu”

Budući da u posljednje vrijeme jako puno surađuju (Call of Duty, Crash, Tony Hawk…), a treba sačuvati imidž, šef PlayStationa odlučio se obratiti svojim zaposlenicima. U internom mailu kritizirao je vodstvo Activisiona, odnosno način na koji se nosi s aferom.

“Čim je WSJ objavio tekst, odmah smo se obratili Activisionu kako bismo izrazili duboku zabrinutost”, poručio je zaposlenicima PlayStationa. “Ne vjerujemo da su njihovi istupi primjereni situaciji u kojoj su se zatekli.”

Zaposlenici Activision Blizzarda odbijaju raditi, što će se vjerojatno reflektirati novim odgodama igara u razvoju. Osim ostavke CEO-a, zahtijevaju i neovisnu istragu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano