Vijesti

Šef PlayStationa najavio mogućnost novih preuzimanja studija

CEO PlayStationa, Jim Ryan, izjavio je za Reuters kako će Sony nastaviti s rastom i razvojem svojeg udruženja SIE Worldwide Studios  (Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios). Prema njegovim riječima, Sony će nastojati ojačati svoje interne sposobnosti kroz organski rast, ali i kroz potencijalna selektivna spajanja i preuzimanja studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony trenutno u svojem SIE Worldwide Studios udruženju ima 14 razvojnih studija, a ta će brojka zasigurno nastaviti rasti nakon što je glavni konkurent, Microsoft, najavio preuzimanje ZeniMax Medie i Bethesde za 7,5 milijardi dolara. Posljednja velika Sonyjeva kupovina bila je prošle godine kada su preuzeli Insomniac za 229 milijuna dolara.

Ryan se također osvrnuo na veliku potražnju za novim PlayStationom te je istaknuo kako je u SAD-u više PlayStationa 5 prodano u prvih 12 sati prednarudžbi, nego njegovog prethodnika u 12 tjedana. Istaknuo je i kako bi se moglo dogoditi da ne uspiju svi koji ga žele kupiti pronaći PlayStation na dan lansiranja i da tvrtka radi sve što u je u njezinoj moći da osigura opskrbu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano