Vijesti

Šef PlayStationa ne vidi problem u ekskluzivi Starfielda

Treći dan suđenja američkog FTC-a i Microsofta o akviziciji Activision Blizzarda pred sudca je donio Jim Ryana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef PlayStationa upitan je, između ostalog, što misli o ekskluzivnosti Redfalla i Starfielda koje su nakon Microsoftove akvizicije Bethesde postale Xbox konzolaške ekskluzive. “Ne sviđa mi se, ali u biti nemam ništa protiv. Ne smatram to anti konkurentskim”, odgovorio je.

Očekivali smo takav odgovor od Ryana, budući da PlayStation svoje poslovanje u dobroj mjeri temelji na ekskluzivnim igrama, kako first-party naslovima, tako i dogovorima s trećim stranama. Microsoftov odvjetnik je ovim pitanjem jednim dijelom obezvrijedio Ryanovu vrijednost kao krucijalnog svjedoka, međutim, američki FTC, kažu analitičari, cilja na širu sliku.

Pokušavajući postaviti narativ kroz Bethesdu, FTC-ov odvjetnik želi prikazati Microsoftov obrazac ponašanja. Odnosno, ako je Microsoft spreman ukloniti igre jednog manjeg izdavača (Bethesda) s konkurentske platforme, onda ne postoji garancija da neće učiniti isto s naslovima većeg izdavača (Activision Blizzard).

Ryan je tokom svjedočenja odgovorio i zašto smatra da je Game Pass neprofitabilan, poručio da su svi veliki izdavači protiv istog, a objasnio je i što točno vidi kao loše u Microsoftovoj kupnji Activision Blizzarda.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano