Vijesti

Šef Take-Twoa o ponovnoj naplati 13 godina starog RDR-a: “Komercijalno je ispravno”

Svi smo jedva čekali kvartalno druženje izdavača Take-Two s ulagačima. Prvo kako bi saznali što o GTA 6, što i jesmo, a potom i za osvrt na kontroverzni port Red Dead Redemptiona koji je najavljen za PS4 i Switch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit IGN-a, zašto ista igra na Xboxu košta 30 eura (kroz povratnu kompatibilnost s X360), a na PS4 i Switchu će koštati 50 eura, šef Take-Twoa dao je odgovor koji kao da nije s ovog planeta. “Vjerujemo kako je to komercijalno ispravna cijena za igru”, kazao je. Direktorica financija Hannag Sage dodaje kako je u paket uključena i Undead Nightmare ekspanzija, ali svejedno, cijena takvog paketa na Xboxu iznosi ukupno 40 eura.

Pritom uzmite u obzir da je na Xbox konzolama izdanje možda i bolje, budući da Series X i S imaju nativna poboljšanja starijih igara koje podižu rezoluciju i FPS na današnje standarde, dok se, primjerice, na PS4 očekuje PS3 iskustvo igranja (niska rezolucija i FPS). Dodatno, vlasnici igre s PS3 morat će ponovno izdvojiti novac za istu igru. Istu igru s manje sadržaja, budući da je multiplayer odrezan.

Igračima i fanovima, koji su ionako bijesni još od originalne najave u ponedjeljak, ovakve izjave došle su kao sol na ranu. Poslije kriminalno loših remastera GTA trilogije, nastavlja se suboptimalno ophođenje prema igračima. Rockstar i Take-Two nastavljaju prosipati kredibilitet građen godinama, prvenstveno na sjajnim igrama, a kako je krenulo, mnogi su zabrinuti za GTA 6. Svi očekuju najveću i najbolju igru svih vremena, ali gledano kroz logiku čelnika Take-Two, definitivno je komercijalno ispravno potrošiti manje i napraviti lošije, a zaraditi isto ili više.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano