Vijesti

Šef Take-Twoa priznao da im je GTA 6 leak naštetio

Take-Two noćas je prezentirao svoje financije za posljednji kvartal 2022. Prošla je godina od kada je GTA 6 službeno potvrđen te pola godine od golemog leaka, međutim, Take-Two ni noćas ništa nije otkrio o igri, ali se zato njegov šef osvrnuo na leakove te kako su utjecali na kompaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski i poslovno? Nikako, kaže Strauss Zelnick. “Leakove shvaćamo jako ozbiljno, oni su nas sve razočarali, frustrirali su i uznemirili razvojni tim, međutim, kao poslovno pitanje, na nas ne utječe”, izjavio je za IGN.

U nekoj našoj slobodnijoj interpretaciji, leakovi bi utjecali na poslovnu stranu izdavača Take-Two da, primjerice, razočaranim developerima opadne produktivnost te se posljedično uspori razvoj GTA 6. Što se, očito, nije dogodilo, pa se osim svojevrsnog razočaranja razvoj nastavio prema planu.

S druge strane, velika su očekivanja developera, a možda još i veća od strane ulagača. Wall Street sa zanimanjem je pratio financijsko izlaganje Take-Twoa, koje nije bilo baš bajno. Take-Two u prošlom kvartalu nije uspio ostvariti zadane ciljeve (ostao je kratak za 30-ak milijuna dolara), pa u riziku od svojevrsne stagnacije mijenja strategiju.

Neće biti masovnih otpuštanja

“Netko će možda biti otpušten, ali ne planiramo velike valove otpuštanja”, umio je zaposlenike Zelnick koji je prošle godine kupio Zyngu za 12,7 milijardi dolara. Premda, negdje u narednim mjesecima treba uštedjeti 50-ak milijuna dolara, a dugoročno želi optimizirati razvojne procese te staviti veći fokus na uspješne IP-eve.

Noćas prezentirane financije ipak ne pružaju naznaku kada bismo mogli zaigrati GTA 6. Ali, sasvim je jasno, svima je u interesu da se lansiranje dogodi što prije, a posebno čelnicima Take-Twoa. Ako već nije, Rockstar će morati ubaciti u veću brzinu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano