Vijesti

Šef Xboxovih studija oduševljen je napretkom reboota Fablea

Prije dvije godine teaserom najavljeni reboot Fablea jedan je od najiščekivanijih Xboxovih first party naslova. Iako o njemu još uvijek znamo malo ili ništa, osim toga da je njegov razvoj povjeren tvorcima Forza Horizona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok mi priželjkujemo prvi veći prikaz, o njemu se raspričao šef Xboxovih studija Matt Booty. Na panelu PAX sajma u Seattleu obećao je da će se čekanje isplatiti.

“Ako postoji neka igra u kojoj svaki put kad se okrenem vidim nešto zanimljivo, onda je to Fable. Svaki put kažem – trebali bismo pokazati ovo, jer ima puno cool stvari… Ali tim je jasno dao do znanja da ne smijem ništa pokazati dok ne bude spremno”, kaže Booty koji iz prve ruke nadgleda rad developera Playground Gamesa.

Duboko u razvoju

Kada smo saznali da na nastavku kultnog RPG-a radi razvojni studio bez iskustva izvan racing žanra, bili smo skeptični. Toga su svjesni i čelnici Xboxa, ali barem zasad, Booty tvrdi kako je ekipa iz Playgrounda opravdala povjerenje. “Samo ću reći da se umijeće i predanost s Forze Horizona primijete i u Fableu”, zaključio je dio razgovora šef Xboxovih studija.

Novi Fable danas je najmanje blizu 5 godina u razvoju, a sudeći po komentarima, u igrivom je stadiju. Dvije godine nakon otkrivanja i duboko u razvojnoj fazi, očekujemo prvi pravi prikaz reboota Fablea do kraja ove godine.

Igra

Povezano