Vijesti

Sega do kraja godine planira nekoliko remakeova, remastera i novih igara

Fiskalna godina završno za zadnjim danom ožujka 2023. za Segu je bila dosta dobra te ujedno i bolja od prethodne. Ponajviše zbog slot i Pachinko mašina na kojima se ponovno igra poslije otvaranja igraonica u Japanu, stoji u prezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za narednu fiskalnu godinu, koja je već u tijeku, SEGA planira dodatan rast temeljen na još većem broju planiranih novih igara. Istovremeno predviđa dobru prodaju DLC-ova za prošlogodišnje naslove poput Humankinda i Warhammera.

Oslanjanje na “Super Igru”

U prezentaciji navode kako posebna očekivanja ima od još nenajavljenih remakeova, remastera i “spin-off” naslova, ali i “nekoliko” velikih novih igara. Čelnici SEGA-e smatraju i da će kompanija profitirati od aktivnije globalizacije istočnjačkih igara. Naime, plan je izdavati sve više igara simultano za zapadno i japansko tržište, pa će s prošlogodišnjih 7 globalnih lansiranja ove godine skočiti na čak 13.

Inače, sve napisano je dijelom velikog plana tzv. Super Game projekta kroz koji SEGA planira investirati stotine milijuna dolara. SEGA u narednih nekoliko godina želi barem jedan globalni live-service fenomen razine Fortnitea ili Rocket Leaguea, a priliku za globalnu popularnost vidi i u rebootu Crazy Taxia, Jet Set Radia i drugih nekad omiljenih franšiza.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano