Vijesti

SEGA je kupila tvorce Angry Birdsa

Vikend glasina se u prvim satima ponedjeljka pretvorila u zbilju. SEGA je kupila Rovio, kompaniju kreatora Angry Birdsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SEGA je to potvrdila službenim priopćenjem. Akvizicija je teška 706 milijuna eura, a japanska kompanija se obvezuje tokom narednih 5 godina uložiti još do 1,7 milijardi eura kako bi ukomponirala te materijalizirala Roviovo znanje i iskustvo u plasiranje SEGA-inih vlastitih IP-eva na mobilne telefone.

Finski studio je propustio posljednjih godina materijalizirati globalnu popularnost Angry Birdsa i tu će SEGA odigrati značajnu ulogu u suprotnom smjeru. Čelnici obje kompanije nadaju se materijalizirati popularnost Angry Birdsa i Sonica, njihove dvije najveće uspješnice, pa u nekom obliku očekujte i svojevrsnu fuziju ljutih ptičica i najpopularnijih ptičica i ježa na planeti. Zamislite samo Kiryju i Birdse.

Više od Angry Birdsa SEGA-i će značiti iskustvo i ekspertiza koje donosi preko 500 Roviovih zaposlenika. Obje kompanije planiraju kompletirati akviziciju negdje u drugom kvartalu ove poslovne godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano