Vijesti

Sharp radi ekrane za novu gaming konzolu. Switch 2 ili PlayStation Q-Lite?

U jeku glasina o novoj Switch konzoli, koje Nintendo uporno demantira, japanska korporacija Sharp je u financijskoj prezentaciji poručila kako u ovoj fiskalnoj godini planira pokrenuti nove linije za masovnu proizvodnju LCD ekrana za još neotkrivenu gaming konzolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sharp navodi i kako je sudjelovao u tehničko-razvojnoj fazi istog uređaja, gdje su njegovi inženjeri imali značajnu ulogu. Nintendo se čini kao sasvim logičan partner Sharpu, budući da je Switch ušao u svoju sedmu godinu postojanja i zaista je iz njega iscijeđen maksimum, a oboje su već surađivali ranije na DS prijenosnim konzolama.

Međuti, insajder Tom Henderson nagađa kako bi u pitanju mogla biti i još nenajavljena PlayStationova gaming konzola Q-Lite. O njoj smo pisali već ovdje, međutim, ne radi se o klasičnoj konzoli s klasičnim hardverom, već više o komplementarnom komadu hardvera koji bi na ekranu dijagonale od 8 inča streamao igre s PlayStationa 5. PS Vita je još na prošloj generaciji konzola sjajno odrađivala taj posao u kombinaciji s PS4, pa ovo zvuči kao dobra ideja.

Rani prototipovi ukazuju na haptičku vibraciju i adaptivne triggere poput DualSensea te standardne dodatke poput audio izlaza, zvučnika i sličnog, a Henderson čak smatra kako bi Q-Lite mogao izaći već ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano