Vijesti

Shinji Mikami napušta Tango Gameworks, više neće razvijati ekskluzive za Xbox

Kreator Resident Evila Shinji Mikami Capcom je napustio nakon Resident Evila 4. Kasnije je osnovao Tango Gameworks studio, kojeg je kupila Bethesda (a koju je prije 2 godine kupio Microsoft), izbacio je dva odlična The Evil Within survival horor naslova te Ghostwire: Tokyo, a prije mjesec dana iznenađujuće izdaje akcijsku ritam igru Hi-Fi Rush koja postiže sjajan uspjeh na Game Passu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je stiglo vrijeme da napusti studio kojeg je stvorio. Potpredsjednik Bethesde Todd Vaughn otkrio je to zaposlenicima, saznaje True Achievements. “Mikami-san je već 12 godina kreativni vođa i mentor mladim programerima u Tangu, a danas vam javljam da je odlučio napustiti studio u narednim mjesecima”, stoji u internom mailu.

Vaughn navodi da je Hi-Fi Rush jedan od najuspješnijih Bethesda i Xbox naslova posljednjih godina upravo zahvaljujući Mikamiu, a studio će i dalje nastaviti podržavati igru, kao i Ghostwire: Tokyo koji nakon godinu PS5 ekskluzivnosti izlazi na Xboxu u ožujku.

Zasad nije poznato gdje će legendarni dizajner nastaviti svoju karijeru. S 33 godine iskustva i fantastičnim naslovima iza sebe, Mikami je sigurno tražena roba u Japanu, a danas jedini japanski studio pod Microsoftovim vlasništvom ostao je bez najjačeg aduta.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano