Vijesti

Shinji Mikami spreman je za povratak na posao

Shinji Mikami, kreator Resident Evila, The Evil Withina, Vanquisha i Ghostwire: Tokya napustio je studio Tango Gameworks, kojeg je sam osnovao poslije razilaska s Capcomom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58-godišnji veteran pritom nije potvrdio razloge napuštanja studija, ali je zato posljednjih pola godine puno putovao i igrao igre. Na Twitteru je oduševljeno komentirao Ghost of Tsushimu, Zeldu: Tears of the Kingdom i Resident Evil 4 Remaake, a sada je stiglo vrijeme za nove izazove.

“Sada kada sam razbio urok tržišnog ne-natjecanja sa sebe, mislim da bih trebao prionuti na posao”, poručio je na X-u. Baš kao što je slučaj s još jednim kreatorom igara, Platinumovim Kamiyom, izlaskom iz kompanije uslijedila je klauzula prema kojoj određeni broj mjeseci nije smio raditi u nekoj drugoj kompaniji.

Klauzula je sada istekla i bit će zanimljivo vidjeti što je iduće za Mikamia. Nastavak The Evil Withina nije realan, budući da više nije u Tangu, a s obzirom na godine, ponovno stvaranje nekog novog vlastitog razvojnog studija također nebi trebao biti opcija. Brojni zazivaju njegov povratak u Capcom i novi Resident Evil, a za koga i što će se odlučiti, vjerojatno ćemo saznati u narednim mjesecima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano